Llocs Emblemàtics


Arc del Triomf

Dissenyat per l'arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas com a entrada principal a l'Exposició Universal de Barcelona de 1888. Està situat entre el passeig Lluís Companys i el passeig de Sant Joan. L'estructura de maó vist, d'inspiració neomudèjar, té una alçada de 30 metres. A diferència d'altres arcs de triomf de marcat caràcter militar, l'Arc de Triomf de Barcelona té un major caràcter civil marcat pel progrés artístic, científic i econòmic. Ha estat utilitzat com a meta en alguna ocasió per a algunes de les carreres pedrestes populars més importants de Barcelona, com la Jean Bouin o la Marató de Barcelona. L'arc va ser restaurat el 1990.

foto Arco del Triunfo foto Arco del Triunfo
Tornar >>

Cripta de la Colonia Güell

La cripta de la Colònia Güell és una obra d'Antoni Gaudí, construïda entre 1908 i 1915 per encàrrec de l'empresari Eusebi Güell com a edifici religiós per als seus treballadors de la Colònia Güell, situada a Santa Coloma de Cervelló, a prop de Barcelona.

Per integrar l'església en el paisatge, Gaudí va projectar la superposició d'estructures de diversos materials: la part inferior està composta de murs de paraboloide hiperbòlic fets amb pedra basàltica negra i maó cremat, en paral·lel amb el terreny fosc sobre el qual s'aixeca l'edifici ; a mig aire utilitza maó normal de color marró vermellós, a to amb els pins que envolten l'edifici, i en la part superior (si s'hagués construït) haurien figurat tons verds, en contrast amb les branques dels arbres, i blau, groc i blanc per entonar amb els colors del cel.

foto Cripta Guell foto Cripta Guell
Tornar >>

Font de Montjuïc

La Font màgica de Montjuïc, o simplement anomenada Font de Montjuïc, està situada a l'Avinguda Maria Cristina, a Montjuïc, (Barcelona). És l'element principal d'un conjunt de jocs de llum i aigua que es desenvolupa en tot l'eix des del Palau Nacional fins a la Plaça d'Espanya, que inclou cascades i estanys i, a la part inferior, fileres de columnes lluminoses a banda i banda de l'avinguda, avui en dia substituïdes per sortidors il·luminats de proporcions semblants i de manteniment més senzill.

Va ser construïda amb motiu de l'Exposició Universal de 1929 per Carles Buïgas en el lloc on estaven situades les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch enderrocades el 1928. Les obres de construcció van durar menys d'un any.

Als anys 80 es va incorporar la música, i poc abans dels Jocs Olímpics de 1992 es van restaurar completament.

foto fuente montjuic foto fuente montjuic foto fuente montjuic
Tornar >>

Las Ramblas

La Font de Canaletes és un dels monuments emblemàtics de Barcelona. Es troba en el tram de la Rambla anomenat Rambla de Canaletes, el primer baixant de la Plaça de Catalunya. Al segle XVI hi havia un brollador i l'aigua corria per petits canals (d'aquí el nom de Canaletes) que alimentaven un abeurador. Quan les muralles de la ciutat van ser destruïdes, es va reconstruir una font més moderna, la que es pot veure avui.

foto Fuente Canaletas foto Fuente Canaletas foto Fuente Canaletas
Tornar >>

Monument a Colón

El Monument a Colom és una de les més famoses estàtues de la ciutat de Barcelona. Construïda en homenatge al descobridor Cristóbal Colón, està erigida a la plaça del Portal de la Pau, punt d'unió entre el sud de les Rambles i el passeig de Colón, davant del port de Barcelona.

El monument va ser concebut per Gaietà Buïgas i Monravà, i fa un total de 60 metres d'alçada. L'estàtua de Colom està situada a la part alta d'una columna de ferro, obra en bronze de l'escultor Rafael Atché, de set metres d'alçada. La fosa metàl.lica va ser obra d'Alexandre Wohlguemuth. L'estàtua representa a Colón amb el braç dret estès i el dit índex assenyalant cap al mar. Inicialment es va dir que assenyalava a Amèrica, però aquesta afirmació va crear polèmica ja que Amèrica està situada en sentit contrari a on assenyala el dit. Van sorgir llavors tres corrents d'opinió: la primera, segons la qual l'estàtua s'ha d'entendre com una metàfora, afirma que la intenció del seu autor era que Colón assenyalés cap a Amèrica, però que el públic no hauria entès que el dit hagués assenyalat cap a la Rambla , terra endins, i per això va instal.lar l'estàtua assenyalant al mar, la segona opinió, molt similar a la primera, afirma que l'estàtua no assenyala a Amèrica, sinó el camí cap a Amèrica per mar, que és la ruta que va fer Colom partint del port de Pals de la Frontera (Huelva), i la tercera opinió és que l'estàtua no assenyala la ruta cap a Amèrica sinó cap a Gènova, la seva presumpta ciutat natal, i que està en línia recta seguint la direcció que marca el dit.

foto Colon foto Colon
Tornar >>

Parc Güell

El Parc Güell és un gran jardí amb elements arquitectònics situat a la part superior de la ciutat. Ideat com urbanització, va ser dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim exponent del modernisme català, per encàrrec de l'empresari Eusebi Güell. Construït entre1900 i 1914, va ser inaugurat com a parc públic el 1922. El 1984 la Unesco va incloure al Parc Güell dins del Lloc Patrimoni de la Humanitat «Obres d'Antoni Gaudí».

El parc va ser concebut per Güell i Gaudí com un conjunt estructurat on, dins d'un incomparable marc de bellesa natural, es situarien uns habitatges d'alt standing, amb tots els avenços tecnològics de l'època per oferir el màxim confort, amb uns acabats de gran qualitat artística.

foto Parque Güell foto Parque Güell foto Parque Güell foto Parque Güell foto Parque Güell foto Parque Güell
Tornar >>

Poble Espanyol

El Poble espanyol és un museu a l'aire lliure situat a la muntanya de Montjuïc a la ciutat de Barcelona.

Va ser construït l'any 1929 amb motiu de l'Exposició Internacional que s'havia de celebrar aquest any a la ciutat. La idea va ser impulsada per l'arquitecte català Josep Puig i Cadafalch i es va concebre com un poble en el que es pretenien reunir les principals característiques dels pobles d'Espanya. El projecte va ser realitzat pels arquitectes Francesc Folguera i Ramon Reventós, i els artistes Xavier Nogués i Miquel Utrillo.

Pueblo Español Pueblo Español Pueblo Español
Tornar >>

Casa Batlló

Gaudí va rebre l'encàrrec de l'industrial José Batlló Casanovas de reformar un edifici construït el 1875 per Emili Sala Cortés; per a la remodelació, Gaudí es va centrar en la façana, el pis principal, el pati de llums i el terrat, i va aixecar un cinquè pis per el personal de servei.

La façana es va fer amb pedra arenisca de Montjuïc, tallada segons superfícies reglades en forma bombada, les columnes tenen forma òssia, amb representacions vegetals. La fusteria és igualment de superfícies corbes, i les finestres són de vidres de colors de formes circulars. Gaudí va conservar la forma rectangular dels balcons de l'edifici anterior (amb baranes de ferro amb forma de antifaç), donant a la resta de la façana una forma ondulada en sentit ascendent. Així mateix va revestir la façana concerámica de trossos de vidre de diversos colors, que Gaudí obtenia en les deixalles de la vidrieria Pelegrí.

CasaBatllo CasaBatllo CasaBatllo
Tornar >>

Casa Milà - La Pedrera

La Casa Milà, anomenada popularment la Pedrera, és obra de l'arquitecte Antoni Gaudí i va ser construïda entre els anys 1906 i 1910, en estil modernista. Localitzada en el número 92 del Passeig de Gràcia al districte de l'Eixample de Barcelona, la casa va ser edificada per encàrrec del matrimoni Pere Milà i Camps i Roser Segimon i Artells.

L'edifici, per l’innovador, és una típica obra gaudiniana en què les línies geomètriques són només rectes formant plans corbs. Tota la seva façana està realitzada en pedra calcària de Vilafranca, llevat de la part superior que està coberta de rajoles blanques, la combinació evoca una muntanya nevada. Al terrat hi ha grans sortides d'escala rematades amb la creu gaudiniana de quatre braços, i xemeneies recobertes de fragments de ceràmica, amb l'aparença de caps de guerrers.

Cal destacar la bellesa del ferro forjat dels seus balcons, que simulen plantes enfiladisses, obra dels germans Lluís i Josep Badia i Miarnau. Posseeix un total de cinc plantes, més un traster diàfan realitzat en la seva totalitat amb arcs catenaris i l'esmentada terrat, així com els dos grans patis interiors, un de planta circular i un altre de planta oval. A la façana destaca l'arc ciclopi d'entrada, mentre que la cornisa superior, de forma ondulada, té esculpits capolls de rosa amb inscripcions de l'Ave Maria en llatí ("Ave Maria gratia plena, Dominus tecum").

CasaMila CasaMila CasaMila
Tornar >>

La Sagrada Familia

El Temple Expiatori de la Sagrada Família, conegut simplement com la Sagrada Família, és un gran temple catòlic de Barcelona, dissenyat per l'arquitecte català Antoni Gaudí. Iniciat el 1882, encara està en construcció. És l'obra mestra de Gaudí, i el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana.

Una de les seves idees més innovadores va ser el disseny de les elevades torres còniques circulars que sobresurten apuntades sobre els portals, estrenyent amb l'altura. Les va projectar amb una torsió parabòlica donant una tendència ascendent a tota la façana, afavorida per multitud de finestres que perforen la torre seguint formes espirals.

El temple, quan estigui acabat, disposarà de 18 torres: quatre en cadascuna de les tres entrades-portals i, a manera de cúpules, es disposarà un sistema de sis torres, amb la torre cimbori central, dedicada a Jesús, de 170 metres d'altura, quatre al voltant d'aquesta, dedicades als evangelistes, i un segon cimbori dedicat a la Verge. L'interior estarà format per innovadores columnes arborescents inclinades i voltes basades en hiperboloides i paraboloides buscant la forma òptima de la catenària.

El 1926 va morir Gaudí, només s'havia construït una torre. Del projecte de l'edifici només es conservaven plànols i un model en guix que va resultar molt danyat durant la Guerra Civil espanyola. Des de llavors han prosseguit les obres: actualment estan acabats els portals del Naixement i de la Passió, i s'ha iniciat el de la Glòria, i estan en execució les voltes interiors. L'obra que va realitzar Gaudí, és a dir, la façana del Naixement i la cripta, ha estat inclosa per la Unesco en l'any 2005 en el Lloc del Patrimoni mundial «Obres d'Antoni Gaudí».

El 1926 va morir Gaudí, només s'havia construït una torre. Del projecte de l'edifici només es conservaven plànols i un model en guix que va resultar molt danyat durant la Guerra Civil espanyola. Des de llavors han prosseguit les obres: actualment estan acabats els portals del Naixement i de la Passió, i s'ha iniciat el de la Glòria, i estan en execució les voltes interiors. L'obra que va realitzar Gaudí, és a dir, la façana del Naixement i la cripta, ha estat inclosa per la Unesco en l'any 2005 en el Lloc del Patrimoni mundial «Obres d'Antoni Gaudí».

SagradaFamilia SagradaFamilia SagradaFamilia
Tornar >>

Reserva d´ Habitacions

Data d´Entrada

Data de Sortida


oferta Spa gratuito reservando en nuestra web

Spa Gratuit

Reservant a la nostra web


Museus

Sagrada Familia

Adreça:
Mallorca 401
Telèfon:
93 207 30 31
Metro:
Sagrada Familia (L2 y L5)
Bus:
10, 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51

Horari

Oct - Mar:
09:00 - 18:00
Abr - Sep:
09:00 - 20:00

Altres

e-mail:
informacio@sagradafamilia.org
Web:
www.sagradafamilia.cat
La Sagrada Familia
Tornar >>

La Pedrera - Antoni Gaudí

Adreça:
Provença 260
Telèfon:
902 400 973
Metro:
Diagonal (L3, L4)
FCG:
Passeig de Gràcia
Bus:
7,16, 17, 22, 24 y 28

Horari

Nov - Feb:
09:00 - 18:30
Mar - Oct:
09:00 - 19:30

Altres

Web:
www.lapedreraeducacio.org
La pedrera
Tornar >>

Museo Futbol Club Barcelona

Adreça:
Aristides Maillol, entrada n° 7
Telèfon:
902 18 99 00
Metro:
Badal o Collblanch (Linea 5), Palau Reial (Linea 3)
TramBaix
Pius XII (Linea T1,T2,T3)
Bus:
15, 43, 54, 56, 57, 59, 70, 72, 75, 158,L12, L14, L50, L56 y L62

Horari

29/3 a 3/10:10:00 - 20:00
Reste Any:10:00 - 18:30
Diumenge i Festius: 
10:00 - 14:30

Altres

e-mail:
museu@fcbarcelona.cat
Web:
www.fcbarcelona.cat
Museo Futbol Club Barcelona Barça
Tornar >>

Barcelona Centre of Contemporary Culture

Adreça:
Montalegre, 5
Telèfon:
93 306 41 00
Metro:
Catalunya (L3) Universitat (L1, L2)
FCG:
Catalunya
Bus:
7, 9, 14, 16, 17, 24, 38, 41, 50, 54, 55, 56, 58, 59, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 141, L94, L95, Tombús y Aerobús

Altres

Web:
www.cccb.org
Museo Cultura Contemporanea de Barcelona
Tornar >>

MACBA

Adreça:
Plaza del Angels,1
Telèfon:
93 412 08 10
Metro:
Catalunya (L3) Universitat (L1, L2)
FCG:
Catalunya
Bus:
7, 9, 14, 16, 17, 24, 38, 41, 50, 54, 55, 56, 58, 59, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 141, L94, L95, Tombús y Aerobús

Altres

Web:
www.macba.cat
Museo de Arte Contemporaneo de Barcelona
Tornar >>

Museo d' Historia de Catalunya

Adreça:
Plaza Pau Vila, 3
Telèfon:
93 225 47 00
Metro:
Barceloneta (L4)
Tren:
Estación de França
Bus:
14, 17, 19, 36, 39, 40, 45, 51, 57, 59, 64 y 157

Horari

Dm-:10:00 - 19:00
Mie:10:00 - 20:00
Diumenge i Festius:10:00 - 14:30
Dll:Tancat

Altres

e-mail:
mhc.cultura@gencat.net
Web:
www.mhcat.net
Museo Historia de Catalunya
Tornar >>

Museo Marítim

Adreça:
Drassanes s/n
Telèfon:
93 342 99 20
Metro:
Drassanes (L3)
Bus:
14, 18, 36, 38, 57, 59, 64 y 91

Horari

Dll - Diu:
10:00 - 20:00

Altres

Web:
www.mmb.cat
Museo maritimo
Tornar >>

Museo d' Aqueología de Catalunya

Adreça:
P ° Santa Madrona, 39 - 41
Telèfon:
93 423 21 49
Metro:
España (L1, L3)
FCG:
España
Bus:
55, 121, Bus Turístic

Horari

Dm - Ds:09:30 - 19:00
Diumenge i Festius:10:00 - 14:30
Dll:Tancat

Altres

e-mail
mac.cultura@gencat.cat
Web:
www.mac.cat
Museo Arqueologico
Tornar >>

Museo Dalí (Figueres)

Adreça:
Plaza Gala-Salvador Dalí 5
Población:
Figueres (Girona)
Telèfon:
972 677 500
Tren
Figueres (RENFE)

Horari

01/10 - 28/02:
10:30 - 17:15
01/03 - 30/06:
09:30 - 17:15
01/07 - 30/09:
09:00 - 19:15
01/10 - 30/10:
09:30 - 17:15

Altres

Web:
www.salvador-dali.org
Museo Salvador Dali en Figueres
Tornar >>

Oficina Principal d Informació i Turisme

L' Oficina Principal d' Informació i Turísme es troba sota Plaça Catalunya al número 17. Disposa d'una tenda de regals amb una amplia gama de records de molt bona qualitat de la teva visita a Barcelona.


Adreça:
Plaza Catalunya, 17
Telèfon:
93 285 3834
Metro:
Catalunya (L1, L3)
FCG:
Catalunya
Tren:
Catalunya (RENFE)
Bus:
9, 16, 17, 22, 24, 41, 42, 55, 58, 62, 66, 67, 68, 141 Bus Turístic

Horari

Tot l'Any:
09:00 - 21:00
Tancat:
01/01 i 25/12
Oficina de Informacion y Turismo en Barcelona
Tornar >>